Mest leasade tjänstebilar 2023: Topp 15

I takt med att företag strävar efter mer hållbara och teknologiskt avancerade transportlösningar, har vi sett en markant ökning av leasing för elbilar och hybrider. Här är en översikt över de 15 mest populära tjänstebilarna 2023, presenterade av Athlon Sweden.

Vilken tjänstebil ska man leasa?

Denna topp-15-lista speglar en spännande trend mot mer miljövänliga och teknologiskt avancerade leasade tjänstebilar. Med ett brett utbud av modeller och märken att välja mellan, är det tydligt att den elektriska revolutionen inom bilindustrin är här för att stanna.

1. Tesla Model Y

Tesla fortsätter att dominera marknaden, och deras Model Y är inget undantag. Denna medelstora eldrivna SUV har en imponerande räckvidd på upp till 533 kilometer. Den är utrustad med fällbara baksäten för extra bagageutrymme och har erhållit en 5-stjärnig säkerhetspoäng.

Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4 är en favorit bland elbilarna. Dess rymliga interiör, head-up-display med förstärkt verklighet och en räckvidd på 528 kilometer gör den till en toppval för många.

Volvo XC60 Laddhybrid

Denna sofistikerade laddhybrid erbjuder en elektrisk räckvidd på 80 kilometer och 455 hästkrafters prestanda. XC60 är perfekt för den moderna föraren med sina olika körlägen och stort bagageutrymme.

Volvo XC40 Recharge

XC40 Recharge är en attraktiv elektrisk SUV som kombinerar modern design med hållbarhet. Utrustad med Volvos säkerhetssystem och en räckvidd på 572 kilometer, är den ett utmärkt val för leasing.

Volvo V60 laddhybrid

Med en snabb laddningstid och 91 kilometers elektrisk räckvidd är V60 en framtidssäkrad laddhybrid som kombinerar miljömedvetenhet med körglädje.

BMW i4

BMW i4 är en elbil som verkligen står ut med sin kombination av prestanda och lång räckvidd. Modellerna xDrive40 och M50 erbjuder upp till 536 hästkrafter, vilket gör i4 till ett utmärkt val för prestandamedvetna förare.

KIA EV6

Kia EV6 är en sportig och djärv elbil med enastående köregenskaper. Med GT-modellen som erbjuder 576 hästkrafter, är EV6 ett spännande alternativ för den som söker en kraftfull och rymlig SUV.

KIA Ceed

Kia Ceed är en smart hybridbil som kombinerar mjuk körning och ekonomisk effektivitet. Ceed lagrar energi som frigörs under körning och bromsning, vilket minskar utsläppen och bränslekostnaderna.

Skoda Enyaq iV

Skoda Enyaq är uppskattad för sin prisvärdhet och långa räckvidd på upp till 537 kilometer (WLTP). Denna sportiga och eleganta SUV är perfekt för både privat och yrkesmässig användning.

Mercedes-Benz C-klass

Mercedes-Benz C-Klass Kombi är en bil som kombinerar funktion, sport och premiumkänsla. Med sin fulländade design och smarta teknik är C-klass en pålitlig följeslagare på vägarna.

Volkswagen Passat GTE

Passat GTE är en rymlig och bekväm laddhybrid som är idealisk för både korta och långa resor. Med en elektrisk räckvidd på 60 kilometer, täcker den effektivt de flesta vardagsbehoven.

Volkswagen ID.3

Uppdaterade ID.3 har blivit ännu bättre med förbättrad head-up-display och en förnyad interiör. Denna elbil är ett utmärkt val för den som söker en kombination av stil, säkerhet och hållbarhet.

Tesla Model 3

Med en räckvidd på upp till 626 kilometer (WLTP) är Tesla Model 3 en idealisk affärsbil för dem som spenderar mycket tid på vägarna. Model 3 kombinerar elegans med topprestanda.

Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron är en elektrisk SUV som inte kompromissar med kvalitet. Med en räckvidd på upp till 516 kilometer och ett premium SONOS-ljudsystem, erbjuder den en exceptionell körupplevelse.

15. Volvo C40 Recharge

Volvo C40 Recharge är en elegant och kraftfull elbil med en imponerande räckvidd på 579 km per laddning. Dess moderna teknik och genomtänkta interiör gör den till ett utmärkt val för miljömedvetna förare.

Illustration av kvinna med hästsvans på cykel

Mest leasade tjänstebilar 2023: Topp 15

Denna topp-15-lista speglar en spännande trend mot mer miljövänliga och teknologiskt avancerade leasade tjänstebilar. Med ett brett utbud av modeller och märken att välja mellan, är det tydligt att den elektriska revolutionen inom bilindustrin är här för att stanna.

14 nya elektriska bilar du vill köra

Kika på de 14 mest efterlängtade kommande elbilar som kommer att debutera 2024, baserat på officiella bekräftelser och bransch spekulationer.

De 10 mest köpta transportbilarna 2023

Här är en närmare titt på de 10 mest köpta modellerna detta år, vilka ger en indikation på marknadstrender och vad du bör överväga vid ditt köp.

Illustration av kvinna med hästsvans på cykel