Personalbil

Den idealiska mobilitetslösningen för anställda utan tjänstebil. Personalbil är inte att förväxla med tjänstebil eller förmånsbil. Personalbilen får användas som privatbil, men leasas av arbetsgivaren. Vanligtvis är leasingperioden 36 månader.

Personalbil och hur fungerar det?

Har ni flertalet anställda som inte kan nyttja en förmånsbil eller tjänstebil men samtliga kör till arbetet? Varför inte erbjuda de möjligheterna att finansiera personalbilarna via löneavdrag och dessutom kan de nyttja till sin fördel arbetsgivarens rätt till momsavdrag (gäller endast om föraren kör minst 100 mil i tjänst per år) och sänkta sociala avgifter. Som ett plus i kanten framstår ni som en attraktiv arbetsgivare och en ni hjälper era anställda att minska deras utgifter.

Att ha förmånen att leasa personalbil ger den anställda inte bara en nyare bilmodell, utan direkt påverkar deras motivation till arbetet, även genererar det en nyanserad känsla av tillhörighet.

Personalbil gynnar den anställde

Du som anställd får tillgång till en aktuell och säker bil. Lika enkelt som en prenumeration av ändlös underhållning får ni en månadskostnad under hela löptiden. Personalbilens kostnader debiteras på bruttolön (innan skatt) vilket gör att det blir förmånligare än om du skulle köpa motsvarande bil privat. 

Ytterligare övertygande fördelar att en personalbil är en billigare och smidigare lösning än att äga bil privat är att du inte längre tvungen att låna pengar eller tillhandahålla handpenning för bilen. Ett annat stort plus är att du inte behöver oroa dig över värdeminskning och hanteringen av en andrahandsförsäljning. 

Motiverade medarbetare

Tänk att få uppgradera sin kraftlösa och bleka privatbil till den senaste bilmodellen som utstrålar en känsla av; framtidens transporterings medel, diskret men ändå svår att missa och överlägsen kvalitet på konstruktion. Arbetsdagen kommer bli annorlunda och medarbetare kanske nu äntligen har möjligheten till att ta steget mot det mer fossilfria alternativet.

Fördelarna med personalbil

Som arbetsgivare visar ni att ledningen bryr sig om sina anställda på en helt ny nivå och att ni önskar att samtliga medarbetar ska förstå att dem vitala för verksamheten. Ni tar absolut ingen risk (om avtalet inkluderar en GAP-försäkring, även kallat uppsägningsskydd). Om den anställda säger upp sig blir bilen omhandtagen och tar inte upp en parkering plasts i onödan. 

Personalbil den bästa mobilitetslösningen för anställda utan tjänstebil.

Ansök om personalbil

Har ni flertalet anställda som inte kan nyttja en förmånsbil eller tjänstebil men samtliga kör till arbetet?