Kommande elbilar 2024

Här är en lista över några av de 14 mest efterlängtade nya elbilar som kommer att debutera 2024, baserat på officiella bekräftelser och bransch spekulationer.

14 nya elektriska bilar du vill köra

Svenska vägar kommer att få se en spännande utveckling 2024 med lanseringen av nya elektriska bilar. Dessa elbilar, som lovar förbättrad prestanda, prisvärdhet och variation för att passa olika livsstilar, markerar början på en ny era för elektriska fordon.

1. Audi A6 e-tron

Audi tar steget in i eldrivna kombivärlden med A6 e-tron. Detta koncept, som är baserat på Audis nya PPE-plattform, lovar en räckvidd på över 700 kilometer och en imponerande motoreffekt på 476 hästkrafter. Den erbjuder snabbladdning på upp till 270 kW och behåller Audis välkända rymliga och eleganta design. Lanseringen väntas under början av 2024 och priset börjar från 590 900 kronor.

Polestar 3

Efter vissa förseningar, är Polestar 3, med sitt sportiga utförande och exklusiva design, äntligen på väg. Detta blir Polestars största modell hittills och erbjuder en räckvidd på upp till 610 kilometer. Med dess acceleration från 0 till 100 km/h på bara 4,7 sekunder och en dragkapacitet på 2200 kg, är den en mångsidig SUV för den kräsna föraren. Priset börjar på 960 000 kronor.

Polestar 4

Polestar 4 förvånar med sin unika design, som inkluderar avsaknaden av en bakruta till förmån för en kamera och spegel. Detta innovativa drag har möjliggjort en mer slående coupé-taklinje utan att kompromissa med takhöjden. Denna bil är ett exempel på Polestars fortsatta innovation inom elbilsmarknaden och förväntas kosta runt 700 000 kronor med en räckvidd på 560 km.

Ford Explorer

Ford Explorer, utformad speciellt för den europeiska marknaden, förväntas erbjuda en blandning av komfort och prestanda, med en räckvidd omkring 500 kilometer. Denna modell, som bygger på Volkswagens MEB-plattform, representerar Fords satsning på en mer diversifierad och eldriven framtid. Det första priset är satt till 1,062 miljoner kr.

Volvo EX30

Volvo EX30, en bil som sticker ut med sitt attraktiva pris och kompakta storlek, är perfekt för stadskörning. Med en startpris på 429 000 kronor och en räckvidd på 344 km (utbyggbar till 480 km), är EX30 ett spännande tillskott till Volvos växande elbilsflotta.

Volvo EX90

Volvo EX90 har varit föremål för stor förväntan, delvis på grund av tidigare förseningar i produktionen. Med ett startpris på 997 000 kronor och en räckvidd på 600 km är denna modell ett lovande val för dem som söker svensk design och pålitlighet.

Fisker Ocean

Fisker Ocean lovar att vara en game-changer inom SUV-segmentet med den längsta räckvidden i sin klass på hela 707 km. Med startpris på 699 000 kronor och leveranser planerade för början av 2024, är detta en bil att hålla ett öga på.

Cupra Tavascan

Cupra Tavascan, en del av Volkswagens MEB-familj, är designad för att ge en robust och prestandainriktad körupplevelse. Med en motor på 340 hk och fyrhjulsdrift är Tavascan en spännande nykomling i elbilssegmentet.

BMW M5 Touring

BMW i5 Touring, som bygger på i5:s framgångar, förväntas bli en av BMW:s mest framstående elbilar. Med en kombination av prestanda och rymlighet, är M5 Touring en efterlängtad modell för de som söker en elektrifierad kombi.

Peugeot e-3008

Peugeot e-3008, en rymlig SUV med en imponerande räckvidd på upp till 700 kilometer, är inställd på att starta försäljningen tidigt 2024. Med en startpris på runt 700 000 kronor, är detta en bil som erbjuder både komfort och prestanda.

Mercedes EQG

Den ikoniska G-Wagon omvandlas till en elbil i form av EQG. Mercedes har hållit detaljerna hemliga, men förväntningar är höga för denna elektriska version av en klassiker.

Volkswagen ID.7 Tourer

Volkswagen utökar sin ID-serie med ID.7 kombi. Denna modell, baserad på ID. Space Vizzion-konceptet, förväntas erbjuda en räckvidd på över 600 kilometer. Med sin rymlighet och effektivitet är ID.7 kombi perfekt för svenska familjer som söker en mångsidig och miljövänlig bil.

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan genomgår en omfattande uppdatering för 2024. Den nya generationen lovar att vara en betydande förbättring med ett nytt infotainmentsystem och förbättrade drivlinor. En ny laddhybrid version är också på gång, med en räckvidd på upp till tio mil. Storleksmässigt behåller nya Tiguan samma dimensioner som sin föregångare, vilket ger den bekanta och älskade kompaktheten.

14. Renault Scenic E-tech

Renault Scenic E-Tech, en bil som utmärker sig med sitt batteri på 87 kWh och en räckvidd på 620 kilometer, börjar levereras 2024. Denna bil representerar Renaults fortsatta satsning på elektrifiering. Med en motor på 160 kW (215 hk) och en toppfart begränsad till 170 km/h, erbjuder Scenic E-tech en imponerande kombination av prestanda och räckvidd.

Illustration av kvinna med hästsvans på cykel

Kommande elbilar 2024

Detta var 14 kommande elbilar som vi tror du kommer att vilja köra under 2024. Dessa elektriska bilar, lovar förbättrad prestanda, prisvärdhet och variation för att passa olika livsstilar, markerar början på en ny era för elektriska fordon.

 

Laddhybrider 2023: De 13 bästa bilarna

Upptäck de 13 laddhybriderna som Sveriges förare anser är bäst, helt enkelt.

Mest leasade tjänstebilar 2023: Topp 15

Här är en översikt över de 15 mest populära tjänstebilarna 2023, presenterade av Santander Leasing.

Illustration av kvinna med hästsvans på cykel