Laddlösningar för hemmaladdning

Optimera din hemmaladdning med OKQ8 och få ersättning för att ladda din bil hemma. Med Santander Leasing kan du dra nytta av ett komplett erbjudande för hemmaladdning och få unika förmåner beroende på vilken laddningspartner du väljer.

Oavsett om du laddar din bil hemma, på jobbet eller längs vägen, kan du få ersättning i kronor per kilowattimme enligt avtal. Det förutsätter att du har installerat en laddbox från OKQ8 och att du är berättigad till förmånsbeskattning av drivmedel eller delat bränsle.

OKQ8 laddbox

Blippa bara ditt OKQ8 företagskort på någon av de publika laddstationerna eller din hemmaladdbox. Företagskortet för elbilsladdning ger dig tillgång till över 1 300 laddplatser i Sverige och över 25 000 i övriga Europa. Kortet samlar alla dina drivmedelsköp: bensin, diesel, gas och el, samt tvätt och tillbehör på en och samma faktura.

OKQ8 sammanställer alla kortköp och skickar fakturan till Santander. Beroende på om du har delat drivmedel eller inte och baserat på månadens milrapportering i körjournalen, kommer Santander vidarefakturera antingen företaget eller dig som förare.

Välj OKQ8 för att göra din laddningsupplevelse smidig, pålitlig och förmånlig - hemma och ute på vägarna.

Vilken laddpartner ska jag välja?

Börja med att undersöka din omgivning och de sträckor du oftast kör. Det är särskilt viktigt att veta vilken viloplats, laddningsstation eller bensinmack du föredrar. Svaret på den tidigare frågan kommer då att vara det mest optimala valet för en hemmaladdningsbox.

Om du befinner dig i en situation där OKQ8 inte har laddpunkter, kan du fortfarande ladda din bil och få ersättning för det om du har ett kombikort med Circle K. Det kan vara relevant för dig som laddar utan ersättning att från sommaren 2023 kommer Santander Leasing att inleda ett samarbete med Northe för att säkerställa att all laddning kan ersättas.

Vad kostar det att ladda bilen?

I snitt kostar det 5kr/kWh vid destinationsladdning. 1,8kr/kWh vid hemma- och kontorsladdning. Vid snabbladdning ligger snittet på 8kr/kWh. Samtliga priser är schablonpriser och priserna kommer att variera utifrån laddpartner, energizoner, ditt privata elavtal, laddning hos roamingpartners då de sätter sina egna priser och i vilket land ni befinner er i.

Tänk på att alltid blippa tillförsedd laddbricka eftersom ni endast kan bli återbetala av det som är registrerat, dvs. använder ni en extern applikation för att ladda kan ni inte bli återbetalda.

Kan jag ladda utomlands?

Vid körning i Europa rekommenderar vi att ni kompletterar laddbrickor från Mer och Circle K med en laddbricka från E.ON, OKQ8 eller Northe eftersom laddbrickor från Mer och Circle K har för nuvarande inte möjlighet att brukas vid laddning i Europa.

Med E.ON har ni möjligheten att ladda i Sverige och Europa med en laddbricka och ni laddar med rabatt på alla deras laddstationer. Dessutom kan ni ladda på E.ONs roamingpartners laddningspunkter, till exempel Vattenfalls publika laddare, till reducerat pris. Se prislista.

Med OKQ8 Business Basic El kan ni ladda på över 25 000 laddningsstationer i Europa. 

Northe's omfattande nätverk inkluderar över 120 operatörer, och fler än 420 000 laddstationer i Sverige, Norden och Europa. 

Rött kort

Drivmedelskort

Behöver du lägga till ett drivmedelskort, laddbricka eller ändra bränslebolag? För nystartade bilar sker det enligt avtal en automatiserad beställning.