Vanliga frågor om bilbeställning

Bilbeställning

Beställning av nytt fordon

Innan du gör en ny beställning, vänligen se till att du är bekant med bilbeställningsprocessen och de villkor som finns i ert företags bilpolicy. För att beställa nytt fordon ska en fullständig offert och specifikation från en återförsäljare skickas till salessupport@santanderleasing.se. Om er bilpolicy inte specificerar en fast körsträcka eller löptid för TCO-budgetberäkningen, inkludera din årliga körsträcka och önskad löptid i månader i din förfrågan.

Vilken typ av bil får jag beställa?

Vilken typ av bil du kan beställa beror på din arbetsgivares bilpolicy. Fråga bilansvarig på ditt företag om du är osäker på vilken typ av bilar då får beställa.

När är min bil klar för leverans?

Efter beställning återkommer återförsäljaren med en orderbekräftelse samt planerad leveranstid till Santander Leasing. Därefter kontaktar vi dig med information om preliminär leveransdag.

Kan jag flytta leveransdatumet?

Leveransdagen bestäms mellan dig och återförsäljaren. Kontakta din återförsäljare om du önskar ändra tid eller datum för leveransen av din nya bil.

Var kan jag se status på min bilbeställning?

Vi kommer att informera dig om status så fort vi får informationen från återförsäljaren. Efter att bilen är beställd hänvisar vi till återförsäljaren för frågor om leveransstatus.

Kan jag eftermontera utrustning på min bil?

Vid eftermontering av utrustning på din leasingbil måste bilansvarig ge ett godkännande. Montering av utrustning som kräver ingrepp i bilen (till exempel borrhål eller annan åverkan) kräver ett skriftligt förhandsgodkännande från oss.

Observera att vid olegitimerad montering erhålles föraren/företaget ansvarig för kostnaden.

Får jag provköra bilen innan beställning?

Kontakta din närmaste återförsäljare om du är intresserad av en provkörning. Du är alltid välkommen att kontakta Santander Leasing om du önskar hänvisning till en återförsäljare.

WLTP, vad är det?

WLTP är en metod för att mäta bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Förkortningen WLTP står för Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure. Metoden innebär ett nytt sätt att mäta bränsleförbrukning och utsläpp. Det ska vara mer realistiskt än tidigare mätmetod (NEDC). Bland annat omfattar testet fler accelerationer och inbromsningar, pågår under längre tid och tar hänsyn till olika temperaturer samt bilens vikt med extrautrustning. Men testerna görs i labbmiljö och motsvarar inte faktisk förbrukning.