De 10 mest populära elbilarna 2022

Nyfiken på vilka elbilar som är mest utvalda av våra leasingförare? Det här är de mest populära och mest beställda elbilarna 2022!

1. Volkswagen ID.4

Precis som förra året kommer Volkswagen ID.4 också att vara mycket populär bland leasingförare 2022. Denna elektriska SUV är full av tekniska innovationer och har en elegant och tuff design. Du och alla dina passagerare trivs i den rymliga interiören och det finns tillräckligt med utrymme för allt ditt bagage. Delvis tack vare sina aerodynamiska former och snygga infällda dörrhandtag har ID.4 en räckvidd på upp till 520 kilometer.

2. Tesla Model 3

Tesla Model 3 har varit den mest populära elbilen ett tag och ligger därför på andra plats i denna topp 10. Att hyra en Tesla Model 3 innebär att du väljer elegans, progressivitet och ultimat säkerhet. Med en räckvidd på över 530 kilometer och ett lastutrymme på 542 liter är du säker på en innovativ och effektiv leasingbil.

3. Tesla Model Y

Förra året Tesla Model 3, i år Tesla Model Y bland de 10 bästa elbilarna. Model Y kan ses dagligen i den svenska gatubilden. Återigen kommer detta populära elbilsmärke med innovationer och imponerande prestanda, räckvidden varierar mellan 430 kilometer och 533 kilometer med Tesla Model Y Long Range. Dessutom är Teslas utrustade med extra säkerhet i form av en standardautopilot som gör att bilarna kan styra, gasa och bromsa automatiskt.

4. Skoda ENYAQ iV

Förra året var Skoda ENYAQ iV den absoluta nummer 1 på listan över de bästa elbilarna 2021 och denna populära modell har även säkrat en plats i 2022 års lista. Med sitt utrymme och sin komfort är detta den idealiska leasingbilen för både affärs- och privatresor. Denna populära elbilen har en räckvidd på upp till 537 kilometer, en dragvikt på upp till 1 200 kilo och är utrustad med den senaste tekniken.

5. Polestar 2

Polestar 2 är designad för att vara distinkt. Med sitt sportiga och eleganta utseende har det uppdraget uppnåtts. Prestandan hos denna populära elbilen är också utmärkt. På så sätt kan du gå från 0-100 kilometer i timmen på mindre än 5 sekunder och tack vare den smarta tekniken kan du köra säkert och bekvämt. Polestar 2 är dessutom utrustad med många funktioner som standard och har en räckvidd på upp till 551 kilometer och en dragvikt på upp till 1 500 kilo.

6. KIA E-Niro

KIA tränger sig nätt och jämt in på en sjätte plats, tack vare en ypperlig intas av den sportiga elbilen: Kia E-Niro med en räckvidd på 455 kilometer. Denna charmiga crossover kan även beställas från Athlon som hybridmodell.

7. KIA EV6

Kia EV6 har erövrat elbilsmarknaden 2022. Denna högpresterande crossover har en futuristisk design och är utrustad med många tekniska innovationer. Till exempel har EV6 800V laddningsteknik som gör att du kan ladda 100 kilometer på 4,5 minuter under optimala förhållanden. Dessutom har denna populära elbil en räckvidd på 528 kilometer och en dragvikt på upp till 1 600 kilo.

8. Volvo XC40 Recharge

Letar du efter innovation och mångsidighet? Helelektriska Volvo XC40 Recharge har en modern design med aerodynamiska hjul och en 100% läderfri interiör. Med denna populära elbil kan du köra upp till 436 kilometer på ett fullt batteri. Och inom 28 minuter med snabbladdning laddas batteriet upp till 80% igen. Med den elektriska Volvo XC40 reser du ansvarsfullt, hållbart och bekvämt.

9. Volkswagen ID.3

En 100% elektrisk leasingbil med en räckvidd på upp till 424 kilometer. Rymlig, bekväm och äkta Volkswagen. Kommer denna Volkswagen ID.3 att vara din företagsleasingbil? Denna elbil är extra konkurrenskraftigt prissatt hos Athlon och kan sättas ihop helt efter dina egna önskemål.

10. Audi Q4 e-tron

Låt dig ryckas med av den funktionella sportigheten hos Audi Q4 e-tron. Trots en förnyad modern kofta har den elektriska Q4 behållit sitt karakteristiska utseende. Denna premium elbil har en mjuk acceleration och en räckvidd på upp till 516 kilometer, så att du kan köra långa sträckor med lätthet. Njut av din favoritmusik med SONOS premiumljudsystem. Dessutom är denna rymliga modell utrustad med en bekväm interiör och en rymlig bagageutrymme på 520 liter.

De bästa elbilarna 2022

Dessa var de 10 mest populära elbilarna under 2022, helt eldrivna bilar och var de mest utvalda av våra leasingförare.

Upptäck 11 elbilar med de lägsta räckviddskostnaderna; inte den längsta räckvidden, utan elbilar som du får mest räckvidd för pengarna, helt enkelt.