De 11 mest beställda elskåpbilarna 2023

Elbilarna är här för att stanna, och det gäller särskilt inom segmentet för transportbilar. Med snabbt ökande räckvidd och en växande mångfald av modeller, är eldrivna transportbilar ett alltmer attraktivt alternativ för företag. Här är en översikt över de mest populära modellerna som dominerar marknaden 2023.

Elektriska transportbilar: Framtidens val

Att välja en eldriven transportbil innebär inte bara ett miljömedvetet val, utan också ett smart affärsbeslut. Med en snabbt växande marknad och nya modeller som lanseras kontinuerligt, är det en spännande tid att investera i eldrivna transportbilar. Denna lista representerar bara början av en framtid där elektriska fordon kommer att spela en allt större roll i företagens logistik.

1. Mercedes-Benz eVito

eVito kombinerar Mercedes-Benz kvalitet med eldriven effektivitet. Med en räckvidd på upp till 280 kilometer och snabbladdningsförmåga är den en topplösning för transportbehov.

Opel Vivaro-e

Vivaro-e är en slitstark och prisvärd modell med god lastkapacitet, och med en räckvidd på 230 kilometer möter den de flesta transportbehov.

Volkswagen ID. Buzz Cargo

Buzz Cargo, som röstats fram till "Årets löfte", förnyar Volkswagens ikoniska design med eldriven teknik och en räckvidd på över 400 kilometer.

Ford E-Transit

E-Transit är en kraftfull eldriven transportbil med en räckvidd på 310 kilometer och en nyttolast på nästan 2 ton, perfekt för en mängd olika uppgifter.

Renault Kangoo

Kangoo är en kompakt skåpbil med överraskande lastkapacitet, idealisk för stadstransporter och med en räckvidd på 290 kilometer.

Toyota Proace Worker

Toyota Proace Worker är det perfekta kommersiella fordonet. Rymlig, pålitlig och utrustad med en kraftfull motor. Proace Worker har en räckvidd på 330 kilometer (WLTP) och kan skräddarsys helt efter dina behov.

Opel Combo-e

Combo-e är en mångsidig eldriven skåpbil som erbjuder en rymlig lastvolym på 4,4 m3 och en räckvidd på 275 kilometer.

Peugeot e-Expert

e-Expert är en eldriven skåpbil designad för stadskörning, med en imponerande räckvidd och tillgänglighet i olika längder.

Peugeot e-Partner

e-Partner är en praktisk och rymlig skåpbil med en räckvidd på 285 kilometer och snabbladdningskapacitet.

Nissan Townstar

Nissans senaste tillskott är den eldrivna skåpbilen Townstar. Modellen drivs av ett batteri på 44 kWh och har en räckvidd upp till 285 kilometer. Lastutrymmet är upp till 3,9 kubikmeter som rymmer två lastpallar och upp till 800 kilo. Den får också dragkrok med en dragvikt på 1500 kilo. Nissan förväntas starta försäljningen under det här året.

11. Maxus e-Deliver 3

Maxus har i år introducerat en ny generation av eldrivna skåpbilar som är byggda som elbilar helt från grunden. Andra generationen E-Deliver 3 kommer i två längder med en lastvolym på antingen 4,8 eller 6,3 kubikmeter och upp till 930 kilo. Modellen har ett batteri på 50,2 kWh vilket ska ge en räckvidd på 238 kilometer. Maxus anger ingen hastighet på snabbladdningen, men det ska ta 45 minuter att snabbladda från 0 till 80 procent. AC-ombordladdaren på 6,6 kW laddar batteriet fullt över en natt.

Illustration av kvinna med hästsvans på cykel

Elektriska transportbilar 2023

Dessa var de 11 mest mest beställda elskåpbilarna 2023, helt eldrivna transportbilar och var de mest utvalda av våra leasingförare.

 

Vilken transportbil ska man köpa?

Här är en översikt över de 10 mest köpta fossildrivna transportbilarna under 2023.

Populära elbilarna 2023: Håll dig uppdaterad med topp 12

Upptäck topp 12 elbilar som våra förare anser är bäst, helt enkelt.

Illustration av kvinna med hästsvans på cykel