Beställ dokument för utlandskörning

Ett utlandstillstånd är obligatoriskt för att bekräfta din rätt att köra leasingbilen utomlands. Se till att det är utskrivet och med i bilen vid utlandsresor.

När du beställer ett Grönt kort, ansvarar du själv för att det är korrekt utskrivet, antingen på grönt eller vitt papper.

Kom ihåg att alltid ha med dig registreringsbevis del 1 (den blåa delen) när du reser utomlands, för att styrka ditt ägarskap och fordonets registrering.

Miljözoner i Europa: I länder som Tyskland, Österrike och Frankrike, samt flera andra i Europa, krävs miljödekaler för att undvika höga böter. Böter för saknad dekal kan uppgå till 2 180 EUR, vilket motsvarar cirka 24 000 SEK. Se till att beställa och ha en miljödekal redo. Beställ hos DEKRA eller MILJODEKAL.SE.

Illustration of an airplane

Utlandskörning

Innan du kör utomlands, kontrollera alltid först i er bilpolicy eller med er bilansvarig om din arbetsgivare tillåter utlandskörning.
*
*
*
*
Albanien, Azerbajdzan, Iran, Marocko, Moldavien, Nordmakedonien, Tunisien, Turkiet och Ukraina.


*


Du behöver inte beställa ett grönt kort eftersom den obligatoriska trafikförsäkringen täcker ditt ansvar som förare för skador som fordonet kan orsaka.
*Illustration of an airplane