Vanliga frågor om Laddbox

Laddbox

Kan jag beställa en laddbox via Santander Leasing?

Genom ett samarbete med Mer, E.ON och OKQ8 kan ni ta del av ett helhetserbjudande för hemmaladdning genom Santander Leasing. I detta erbjudande ingår en smart laddbox med en standardinstallation. Ni laddar bilen hemma, på arbetet eller längs med vägen och erhåller ersättning i kr/kWh enligt avtal. Förutsatt att ni har installerat en laddbox med Mer, E.ON eller OKQ8 och att ni är berättigad till förmånsbeskattning av drivmedel eller delat bränsle.

Utforska våra laddboxar

Kan någon annan ladda på min privata laddbox?

En laddbox med en RFID läsare har möjlighet till privatladdning vilket innebär att ni kan både ladda tjänstebilen och andra privata elbilar. Med olika inloggningar meddelas laddboxen vilken bil som laddas, dvs. privat eller tjänstebil och vem som ska stå för kostnaden. Vid privata laddningar står ni själva för kostnaden och faktureras via hushållets elräkning.

Vi rekommenderar en laddbox som är utrustad med RFID läsare då detta genererar möjligheten till privatladdning. Laddboxar utan RFID läsare kan enbart ladda den tjänstebil som den är kopplad till.

Vad gör jag om laddboxen hemma inte fungerar?

Om laddboxen hemma inte fungerar eller har något annat fel ska du kontakta din laddpartner.

Hur faktureras kostnaden för den el jag laddar hemma, på arbetet eller längs med vägen?

Med E.ON laddar ni bilen hemma enligt elavtalet för ert hushåll och transaktion för laddade kWh går till E.ON. Ni betalar själva för elräkningen och ersätts vid hemmaladdning enligt avtalat kr/kWh av E.ON.

Med Mer laddar ni bilen hemma enligt elavtalet för ditt hushåll och ni betalar själva för elräkningen och ersätts vid hemmaladdning enligt avtalat kr/kWh av er arbetsgivare. Mer skickar statistiken från hemmaladdningsboxen till Santander som sammanställer statistiken till arbetsgivaren som i sin tur ersätter er för hela hemmaladdningen.

Var kan jag ladda bilen?

Ni kan ladda ert fordon vid vilken laddstation som helst. För att garantera att ni får ersättning för laddningen är det viktigt att alltid använda den tilldelade laddbrickan eller drivmedelskortet. Återbetalning sker endast för registrerade laddningar. Om ni använder en extern app eller ett annat betalningsmedel för laddningen, kommer ni inte att kunna få ersättning för dessa kostnader.

För att säkerställa täckning vid olika laddstationer rekommenderar vi att ni kompletterar er utrustning med en laddbricka från en av våra samarbetspartners, utöver den nuvarande laddpartnern.

Vad kostar det att ladda bilen?

I snitt kostar det 5kr/kWh vid destinationsladdning. 1,8kr/kWh vid hemma- och kontorsladdning. Vid snabbladdning ligger snittet på 8kr/kWh. Samtliga priser är schablonpriser och priserna kommer att variera utifrån laddpartner, energizoner, ditt privata elavtal, laddning hos roamingpartners då de sätter sina egna priser och i vilket land ni befinner er i. Tänk på att alltid blippa tillförsedd laddbricka eftersom ni endast kan bli återbetala av det som är registrerat, dvs. använder ni en extern applikation för att ladda kan ni inte bli återbetalda.